Nieuwbouw Soma College

Soma College Harderwijk

Pas geleden hebben wij onze werkzaamheden afgerond bij het SOMA College in Harderwijk.
"Het SOMA College is een landelijke mbo-vakopleider en verzorgt de vakopleidingen voor de infra op niveau 2, 3 en 4. De beroepsopleidende leerweg (BOL) op niveau 3 en 4 en de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) op niveau 2 en niveau 3." (bron: www.somabedrijfsopleidingen.nl)

Deze zéér uitdagende opdracht bestond uit het stofferen van 3875 m2 vloeroppervlak. In de gang, die de monumentale oudbouw met de nieuwbouw verbindt, is door middel van patroonwerk een wegdek met belijning nagebootst. Behalve dit patroonwerk is het pand ook opgesierd met fijne afwerkingen. Denk hierbij aan subtiele (gelijkvloerse) dillatatieprofielen en rubberen trapvormen die in de houten trap zijn gefreest. Kort na de bouw is op advies van DND de schoonloopzone, deze bestond al uit droogloopmatten, uitgebreid met een borstelmat aan de buitenzijde. Op deze manier wordt de vloer optimaal beschermt tegen vuil en vocht van buiten.
De pantries is het pand vormen een pittig accent in de homogene kleurstelling en zorgen voor een frisse uitstraling. De monumentale oudbouw en de geraliseerde nieuwbouw lopen, dank zij de vloerbedekking, vloeiend in elkaar over en geven de beide panden een unieke uitstraling zonder aan het geheel af te doen. "Stoer", "robuust" en "vriendelijk" zijn de termen die passen bij dit prachtige pand. Wij feliciteren de opdrachtgever van harte met het resultaat en wensen alle gebruikers een hoop plezier en voldoening.

Mocht u meer informatie willen hebben over de toegepaste materialen en bewerkingen of vragen omtrent de afwerking, dan kunt u contact opnemen met ons kantoor.