Nieuws - duurzaam

Forbo presenteert sustainability report

Forbo Flooring presenteert deze week haar eerste sustainability report, volgens de eisen van het Global Reporting Initiative (GRI). Hierin staat onder andere omschreven dat het bedrijf haar milieu-impact met 25 procent wil hebben gereduceerd in 2015 (ten opzichte van 2009). Dit wordt berekend met het onafhankelijk getoetste LCA-berekeningsmodel. Forbo streeft daarbij naar een verantwoorde inkoop van grondstoffen die de kwaliteitseisen van haar klanten combineert met de zorg voor het milieu.

Zonwering van PET-flessen

Na het prijswinnende EOS 500 rolgordijn systeem komt Hunter Douglas met een nieuwe innovatie op het gebied van projectmatige zonwering. "De nieuwe collectie spreekt tot de verbeelding met onder andere stoffen die gemaakt zijn van bijzondere duurzame materialen. Zo bestaat GreenScreen Eco voor honderd procent uit volledig recyclebare polyester vezels." Het doek van GreenScreen Revive is vervaardigd van gerecyclede petflessen. "Hunter Douglas is de enige producent binnen de branche die dergelijke duurzame stoffen produceert voor projectmatige zonwering." André Weiss is bij het Nederlandse dochterbedrijf Artex verantwoordelijk voor de ontwikkeling van GreenScreen. Hij ziet een veelbelovende toekomst voor de collectie op de markt voor projectmatige zonwering

Rolgordijnen van PET flessen

Statiegeld is in Nederland al een zeer oud begrip. Maar wat gebeurt er nadat de PET flessen zijn ingeleverd? Een deel van deze flessen wordt door de revolutionaire ontwikkeling van de E-Screen C2C nu geüpgrade tot een functioneel zonweringdoek. In een gemiddeld rolgordijn worden ongeveer 6 waterflesjes verwerkt en het bestaat tot voor 80% uit gerecyclede PET flessen.

Duurzamer dan duurzaam

Forbo Flooring introduceerde eind januari wereldwijd het nieuwste op alle fronten verbeterde marmoleum, genaamd Marmoleum Next Generation. Deze vloer is nog duurzamer dan zijn voorganger Global 3. Zo heeft Marmoleum Next Generation de laagste LCA (Life Cycle Analysis) van alle vlakke vloeren ter wereld. De nieuwe lijn wordt gemaakt van 97 procent natuurlijke materialen zoals lijnolie en houtmeel, waarvan 72 procent hernieuwbaar en 43 procent gerecycled. Hiervoor wordt 100 procent groene stroom gebruikt. Alle Marmoleum-producten hebben nu bovendien ook hun eigen EPD (Environmental Product Information), die de milieu-impact van het product duidelijk maakt. Eerder al werd Marmoleum onderscheiden met bijna alle ‘ecocertificaten’ zoals het Milieukeur en Cradle-2-Cradle.
1 | 2 | 3 | 4